- راهنما
- 1 پسند ها
- 1573 نمایش ها
- 0 دیدگاه ها
کولر گازی یکی از سیستمهای خنک کننده است زیرا به سرعت از گرمای محیط میکاهد در این مقاله میخواهیم چگونگی سرما سازی انواع کولر گازی و مزایا و معایبش را نسبت به کولر آبی بازگو کنیم پس با ما همراه باشید.
چگونگی سرما سازی
در کولر گازی، همانند یخچال، از فرایند تبدیل گاز به مایع به وسیله افزایش فشار و در نتیجه تولید سرما که در اثر تبدیل مایع به گاز ایجاد میشود استفاده میشود.
کولر گازی
این دستگاه عمدتاً از یک بخار کننده که وظیفهاش جذب گرمای هواست، یک کمپرسور که وظیفهاش افزایش دمای بخار ماده سرمازاست، یک کندانسور و یک دمنده تشکیل شده است. این دستگاه دارای مصرف بسیار بالای انرژی است.
انواع کولرهای گازی
کولرهای گازی معمولاً در سه مدل ساخته میشوند:
کولرهای یک تکه یا پنجرهای
کولرهای دو تکه (اسپلیت)
کولر های پرتابل (قابل حمل)
در کولرهای یک تکه ای یا پشت پنجره ای به ابعاد پنجره و کولر دقت کنید
کولرهای یک تکه دیواری، یا پشت پنجرهای، خیلی متداول و مورد توجه میباشند و به آسانی در داخل قاب پنجره نصب میشود. ولی به علت نوع کمپرسور آن مصرف برق بیشتری نسبت به انواع دیگر آن دارد. ولی در کولرهای اسپلیت که دو تکه هستند در هنگام خرید به دستگاه خارجی و محل نصب آن و چگونگی اتصال آنها به هم را هم مد نظر قرار دهید.
مقایسه کولر گازی و آبی
کولرهای گازی بر خلاف کولر های آبی رطوبت محیط را افزایش نمیدهد پس در مناطق مرطوب کارایی زیادی میتوانند داشته باشند. از این جهت برای محیطهای شرجی بسیار مناسب است. کولر گازی نام مصطلح فارسی است که به کلیه دستگاههای شامل چرخه سرمایش مبتنی بر تراکم و انبساط گاز اطلاق میشود. نام انگلیسی این گونه تجهیزات Air Conditioner است.
سیستمهای سرمایشی موجود در ایران و مصارف برق آنها
سیستمهای سرمایشی که در ایران مورد استفاده قرار میگیرند در نقاط مختلف متفاوت میباشند. از جمله این سیستمها که عمدتاً در مناطق جنوب و شمال کشور به علت آب و هوای گرم و مرطوب مورد استفاده قرار میگیرند، کولر گازی میباشد. حدود ۷۰ درصد از خانوارهای ایرانی در فصل گرما از کولر های آبی و یا گازی برای خنک کردن محیط زندگی خود استفاده میکنند. توان کولرهای آبی در حدود ۵۰۰ وات و در مورد کولرهای گازی بالغ بر ۲۰۰۰ وات است.
کولرهای آبی در مناطقی که رطوبت هوا بالا است، مانند شمال و جنوب کشور از کارایی خوبی برخوردار نیستند، لذا در این مناطق از کولرهای گازی به طور گسترده استفاده میشود. لکن در مناطقی که شرایط آب و هوایی برای استفاده از کولر آبی مساعد است، استفاده از کولر گازی اشتباه است. در مورد کولرهای آبی نیز می توانید با رعایت مواردی مثل سایه بان مناسب برای کولر و استفاده از دور کند به جای روشن و خاموش کردن های پی در پی و استفاده از دور تند می توانید مصرف برق این کولرها را تا حد قابل توجهی کاهش دهید. در ضمن تفاوت اصلی کولرهای گازی و آبی علاوه بر ساختار و نظام کاری آنها نبود ترموستات در سیستم کنترلی کولر آبی می باشد که بتواند زمان روشن بودن کولر را با توجه به دمای محیط مدیریت کند که این خود عیب بزرگی محسوب می شود و سبب می شود تا در فصول گرم مثل تابستان به علت رشن ماندن کولر در تمامی ساعات شب سبب سرما خوردگی و بیماری افراد استفاده کننده از این نوع کولر شود که البته کولر گازی این مشکل را ندارد و خوشبختانه این مشکل با استفاده از کلید هوشمند کولر آبی قابل حل می باشد.
مصرف بالای انرژی الکتریکی در کولرهای گازی، اهمیت بهینه سازی و کنترل مصرف انرژی الکتریکی را در این وسایل ایجاب مینماید. مقدار انرژی مصرفی در کولرهای گازی تابع عوامل مختلفی است که از مهمترین عوامل تأثیر گذار بر مصرف انرژی الکتریکی کولرهای گازی میتوان به محل نصب، سرویس و نگهداری مناسب و تناسب ظرفیت برودتی کولر با فضای مورد استفاده (از لحاظ مساحت، دما و رطوبت) اشاره نمود.
دیدگاه ها (0)